Ultima zi de munca – Prima zi de self employment

Putin ciudat, oarecum nostalgic, astazi, 17.03.2009 este ultima mea zi de lucru intr-o companie. Ultimii 4 ani i-am petrecut angajati la IBM. A fost frumos, am ras, am avut cativa colegi care mi-au devenit prieteni, ne-am distrat, am petrecut clipe frumoase impreuna, dar asa cum ar spune John Cena, si fara ghilimele o zic – My time is now.

Incepand cu Decembrie, am primit ocazia sa lucrez in alta firma. Tinand cont ca toata lumea e in criza cu banii etc, mi-a fost destul de greu sa ma decid pe moment, asa ca a durat vreo luna si jumatate pana am reusit sa ma decid ca vreau sa lucrez in cealalta parte. Partea proasta a fost ca a trebuit sa dau leave notice la IBM 2 luni inainte de a pleca, asa ca am fost oarecum fortat sa lucrez in ambele parti, which has not been easy.

Am avut performante nu stralucite in cealalta parte, dar nu din cauza calitatii lucrului, ci din cauza numarului rezolvat de probleme. Eu lucram cam cu 35-40 % mai putin decat restul. Anyway dupa cateva warninguri, they let me go. Singurul lucru de care imi pare rau, e ca am stricat traditia, si am fost primul roman care a plecat de la ei in asemenea conditii. Imi pare rau deasemenea pt niste colegi de treaba care i-am avut, dar nu tot timpul lucrurile ies asa cum vrei. Imi pare bine ca nu am plecat pe motive de nesimtire si calitatea lucrului proasta in schimb.

Tinand cont ca nu am stat anii astia degeaba, am stat vreo 3 zile sa ma gandesc, si desi as fi putut sa ma intorc in IBM, am decis ca acum e momentul sa incerc sa scot tot ce e mai bun din mine, si sa imi indeplinesc visul, acela de a lucra full time pt mine. Cum viata nu e un ideal constant, stiu ca o sa fie un pic greu probabil, dar ma astept numai la bine. Pt ce fac asta? Pentru ca stiu ca daca nu incerc acum, o sa ma simt tot timpul legat de un job, si de un salariu stabil, si de o viata fara riscuri, si daca nu acum cand am 25 ani, si dorinta de a face mai mult, si capacitatea si vointa, cand? Cand o sa fiu cu copii si familie si cu responsabilitati mari? Not a chance.

Ce inseamna chestia asta pentru mine?

Inseamna revenirea la blogging, cu articole nescrise pe fuga, si cu chestii care atrag, inseamna mai multa atentie la prieteni, si inseamna mers la sala si inot, si revenit la o viata cat de cat sportiva. Inseamna multa creativitate, si timp pt citit carti, si inseamna o mare incredere in noroc si succes.

Inseamna proiecte, si inseamna un pic de distractie.

Sper sa imi fiti alaturi, cei care ati mai ramas, pentru ca … oficial, I AM BACK !

14 thoughts on “Ultima zi de munca – Prima zi de self employment”

  1. si sa vezi cum este sa pleci in ca CTRL+C/CTRL+V este la ordinea zilei pentru ‘motive de nesimtire si calitatea lucrului proasta” doar pentru iubitul meu este din aceiasi companie si sunt cat de cat frumoasa’
    Crede-ma doare al dracu’ de tare!!!

  2. si sa vezi cum este sa pleci in cand CTRL+C/CTRL+V este la ordinea zilei pentru ‘motive de nesimtire si calitatea lucrului proasta” doar pentru iubitul meu este din aceiasi companie si sunt cat de cat frumoasa’
    Crede-ma doare al dracu’ de tare!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge