Despre finante si investitii – introducere

Okay, pentru ca am primit o cerere, si pentru ca subiectul prezinta oarecum interes, o sa incep sa povestesc cate ceva, despre cum sa faci bani online, finante, investitii, si ce iti trebuie ca sa incepi sa produci bani un pic la alt nivel. Ce explic aici, sunt chestii pe care le-am intalnit de-a lungul a 8 luni de stocks trading, si majoritatea sunt experiente personale.  Eu investesc in actiuni si doar actiuni momentan, si nu o sa deviez de la subiect. Aici sunt guidelines, despre cum ar trebui sa te comporti,  cum sa sesizezi schimbarile, si pentru cei care sunt incepatori, ar trebui sa le dea o idee despre stocks trading.

Eu am inceput sa fac stocks trading, acum vreo … 8 luni, si in 8 luni am reusit sa realizez un profit de 7000 $, si tranzactionez in continuare, si probabil o sa continui sa fac asta, pana cand ma plictisesc.

Primul lucru care trebuie inteles atunci cand faci asemenea investitii, sau te joci cu sume mari de bani, este faptul ca e al dracu` de greu. Cel putin inceputul poate fii foarte riscant. E ca si cum ai juca poker, cand tu habar nu ai cum se  joaca, dar joci intotdeauna impotriva casei, si nu a unor jucatori experimentati. Cel mai mare dusman, care va lucra impotriva ta in stocks trading,  esti chiar tu.

De ce esti tu dusmanul tau ? Pentru ca atunci cand lucrezi cu sume mari de bani, si iti dai seama ca depinde un pic si de noroc, si ca poti sa pierzi la fel de usor cum poti castiga, apar emotii contrare, apare lacomia, si apar greselile, iar atunci cand simti ca nu esti in regula tu cu tine, back off, si citeste niste documentatie, si invata basics of stocks trading, pentru ca nu e un loc in care sa iti petreci timpul, daca esti slab de inger, si nu esti dispus sa pierzi.

Din start, forex si actiunile, si ce mai exista referitor la bursa, nu sunt zone de lucru pentru cei care au economisit x luni, si ar vrea sa faca bani, dar ii doare inima de banii respectivi. Acestea sunt zone de  joaca pentru cei care pot accepta ca au pierdut 1000 2000 3000 10 000 1 milion $ fara sa simta imediat nevoia sa isi taie venele, ca au pierdut banii economisiti o viata intreaga.

Capitalul: Daca ai sub 10 000 $, si vrei sa te apuci de stocks trading, o sa dureze … mult pana ajungi sa ai un profit pe tranzactie care sa se vada. Mai cunosc oameni care au fost norocosi si din 500 $ au scos 160 $ profit, dar astea sunt spikes care se intampla destul de rar, iar daca nu ai capitalul necesar sa profiti de ele, mi se pare more or less useless.

Mai am de scris, dar acum … nu mai am chef, asa ca o sa mai scriu despre subiect, cand sunt … in the mood.

Va rog sa retineti – acest articol nu este un ghid pentru a face bani online, sunt pur si simplu experiente personale, nu fac recomandari despre … good guys decat foarte rar, de fapt amd a fost prima recomandare de genul, si cei care au cumparat, s-au trezit cu un 10 – 15 % profit 😉 , bineinteles, ca atunci cand esti platit, faci si recomandari logic, dar asta e partea II.

Nu intentionez sa va ofer tips and tricks, ci doar o sa va povestesc din experientele mele personale in acest domeniu. Voi de aici ar trebui sa prindeti  greselile, sa le analizati, si sa nu le repetati. Sunteti stapani pe banii vostri, use it wise.

3 thoughts on “Despre finante si investitii – introducere”

Leave a Reply