Firmele mari, si suportul

Uite o chestie pe care eu nu o inteleg. De Craciun, am zis sa imi fac un cadou, si am cumparat un Canon PowerShot SX1IS – Foarte faina camera, cu lentile cu tot. Tinand cont ca aparatul foto actual, e vechi de vreo … 6 ani, presupun ca ar fi cazul sa iau si eu un aparat foto care poate un pic mai mult.

Partea proasta, e ca atunci cand a ajuns aici, din State, am bagat bateriile, si lentilele au iesit pana la jumatate, iar apoi a murit. Imi da “Lens error, please restart camera”. Partea proasta, e ca atunci cand am trimis mail la Cannon, stiti ce mi-au zis? Sa trimit camera in State, pentru ca nu ofera suport in Europa pentru produse cumparate din State.

Mi se pare foarte stupida chestia, mai ales cand cred ca problema nu e chiar atat de grava, dar acuma stau cu o camera care nu e buna de nimic, si ma gandesc daca se merita sa dau 200 $ sa o trimit back, si inca 200 sa o primesc inapoi, in loc sa iau alta camera …

Nu pricep, e aceeasi firma, e un produs pe care il ofera global, de ce nu se poate sa am service si in Europa ?

Whatever

3 thoughts on “Firmele mari, si suportul”

  1. Păi cam ăsta e motivul pentru care majoritatea ne ferim să comandăm ceva din state. 😀

    Acum câteva zile am dat un mail la Panasonic, am întrebat dacă televizoarele vândute prin debo.ro au garanție în România. A doua zi m-a sunat un tip și mi-a spus că nu știe de unde aduce debo.ro produsele, dar dacă televizorul este adus din Europa atunci are garanție. Dacă vine din State sau din Dubai sau din oricare altă parte, nu va beneficia de garanție în UE.

    Dap, suge.

  2. Ai grija ca daca te hotarasti totusi sa o trimiti in state la garantie, cand se intoarce poate fi considerata produs nou cumparat (chiar si SH) si va trebui sa platesti taxe pe ea la vama, cand o ridici de la posta. Nu stiu cum se evita asta, dar daca vrei sa faci chestia asta poate intrebi intai la posta cum sa eviti problema.

    Eventual daca afli anunta-ne si pe noi 😉

    Oricum cred ca mai repede intrebi la un canon service de aici intai, sa vezi cam cat ar costa reparatia. Poate ai dreptate si e ceva banal, si merita mai repede sa dai banii aici pe reparatie decat sa dai bani, timp si nervi pe transport pina in state.

Leave a Reply