Motorola Xoom – a doua zi

Am avut destule ore la dispozitie sa ma joc cu el asa ca mi-am facut deja cateva impresii despre jucarie si o sa le prezint mai jos:

Aplicatii: am gasit in android marketplace cam to ate aplicatiile de care am eu nevoie pentru a putea lucra normal.

1 am inlocuit default browser cu Dolphin HD pentru ca are suport foarte frumos pentru gesturi, asa ca interfata lui e foarte minimalista si ai spatiu mult pe ecran la dispozitie ca sa ai o experienta de browsing desktop like.

Le: mixed feelings cu dolphin. Are buguri la recunoasterea gesturilor asa ca momentan am trecut la chrome back. Nu puteam sa dau back/forward la pagini sau reload, ca le interpreta tot aiurea.

2 am gasit lejer client de mail simpatic MailDroid are suport SSL/pop/Imap lucreaza perfect. Mi-am setat mailboxurile in cateva minute. Are si push notifications care te anunta discret and ai primit mail nou. Imi place Mai mult Decat k9 mail.

3 avem winamp si skype, dar fara video calling momentan. Inca nu am gasit client de ym, dar sigur gasesc eu ceva zilele astea.

4 tastatura de pe ecran e nemaipomenita. Spatiul dintre taste e chiar perfect si dimensiunea tastelor e nici prea mare incat sa nu mai vezi ce scrii, dar nici mica, sa ajungi sa apesi 2 taste odata. Nu are lag, si pot tasta cat de rapid vreau, fara sa fac greseli. I love it.

5 avem aplicatie pt wordpress, de pe care chiar acum scriu. De recomandat sa opriti autocorrect daca scrieti in alta limba decat engleza, pt ca va modifica aiurea cuvintele. Daca ai gresit intr-un cuvant o litera, iti ia mai putin timp sa corectezi decat pe iOS – trebuie doar sa apesi odata in interiorul textului si iti apare markerul de corectare

6 am gasit aplicatie de ssh – ConnectBot – si e genial pt ca iti salveaza conectarile anterioare la servere. Administrarea unei console linux pe ecranul asta e extrem de usor. Presupun ca se gaseste si vnc sau remote desktop pt cei care lucreaza cu interfata grafica la servere.

7 nu imi place faptul ca android market nu are optiune sa schimbi limba, asa ca trebe sa ma descurc pe aici unde scrie totul in ceha.

8 are niste widgeturi simpatice pe care le pui pe ecran si indeplinesc anumite functii de genul : google reader, google search, market, bookmarks.

9 amazon appstore nu e disponibil in cehia asa ca nu am cum sa folosesc alternativa la default app store . 🙁 si aveau o gramada de aplicatii faine.

10 prinde amprente incredibil de usor dar nu e incredibil de greu sa cureti ecranul.

11 daca esti programator sau ai nevoie sa editezi rapid ceva php files, exista Touchqode sau Silver Edit care ofera suport pt o multime de limbaje de programare.

Cam atat pana acum. I love my Xoom !

One thought on “Motorola Xoom – a doua zi”

Leave a Reply